Fit met de crosstrainer

Voor iedereen die weer lekker in shape wil komen en effectief aan zijn conditie wil werken, is een crosstrainer bij uitstek het geschikte fitnessapparaat. De hoofdfunctie van een crosstrainer is cardiotraining. Er is geen spiertje in het lichaam die over wordt geslagen! In de eerste instantie zal men waarschijnlijk merken dat de armen, schouders en de benen het meeste worden belast. Schijn bedriegt, want door de bewegingen met de benen en armen, anticipeert de romp automatisch mee. Daardoor wordt heel het lichaam getraind wanneer men een work-out op de crosstrainer doet.

Voordelen van een crosstrainer

Met het gebruik van een crosstrainer worden er tevens een hoop calorieën verbrand. In een uur tijd worden er zo 600 calorieën doorheen gejast. Dat is in verhouding met een hometrainer aanzienlijk meer. Hoewel dit uiteraard ook afhankelijk is van factoren als de duur en de intensiteit van de oefeningen.

De crosstrainer geeft aandacht aan alle spiergroepen. Daarbij wordt het hart ook niet overgeslagen. 30 Minuten voor een volledige work-out is al voldoende. Grote voordelen van trainen met een crosstrainer zijn onder andere dat het uithoudingsvermogen en de conditie worden vergroot, gewichtsverlies, het helpt tegen stress, het komt het immuunsysteem ten goede, het is bevorderlijk voor het humeur, en botten en spieren worden verstevigd. Deze voordelen en andere handige weetjes, staan ook beschreven op www.fitwinkel.be

Een crosstrainer is makkelijk in gebruik

Met een crosstrainer kunnen verschillende gebieden, middels tal van variaties in oefeningen, worden getraind. Te noemen, de quadriceps, triceps, biceps, dijbenen, kuiten, buikspieren, schouders, rugspieren, bilspieren en hamstrings. Een indrukwekkend rijtje! Voeg voor een complete work-out ook nog een zogeheten interval toe aan de work-out. Dit is voor de vetverbranding.

Nog een groot voordeel van het gebruik van een crosstrainer is, dat het heel makkelijk in gebruik is. Al ziet het er op het eerste gezicht misschien wat ingewikkeld uit. Een crosstrainer is uitermate geschikt om thuis te hanteren. Erg praktisch in een druk en hectisch leven. Het neemt wel wat ruimte in beslag, dus een zolder of een extra kamer is dan wel erg prettig. Voor wat meer variatie zijn er verschillende programma’s om te doen. Daarmee zal trainen met een crosstrainer ook niet zo gauw eentonig worden.

Waar op te letten?

Crosstrainers zijn in verschillende prijsklassen en merken verkrijgbaar. Op www.fitwinkel.be zijn niet alleen crosstrainers te koop, er is ook de mogelijkheid om crosstrainers te vergelijken. Het is fijn om te weten waar op gelet dient te worden bij de aanschaf van een crosstrainer. Denk aan, welke weerstand, paslengte, Front Driven en Rear Driven crosstrainers, maximaal belastbaar gewicht en welk merk. Genoeg stof die een rol hebben in het maken van de juiste afwegingen. Deze afwegingen verdienen de nodige verdieping. www.fitwinkel.be helpt hier graag bij met inzicht en deskundig advies. Op naar een fit bestaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Proudly powered by WordPress | Foresight theme designed by thingsym