Hometrainer: kracht en conditie

Hometrainer training

Verkrijg meer kracht en conditie op een makkelijke manier. Krijg jezelf snel op je streefgewicht, en dat zonder hongerdieet. En alle andere voordelen met trainen op een hometrainer. In deze blog een korte opsomming van de mogelijkheden.

Voor ieder wat wils

Hometrainers zijn er in alle soorten en maten en prijsklassen. Bij Fitwinkel.be kun je online een heel assortiment aan hometrainers zien. Van spinfietsen met een vliegwiel wat weer heel anders fietst, tot hele luxe hometrainers die aan de laptop of tablet te koppelen zijn. Via een app zijn dan hele trainingsresultaten bij te houden, maar is het ook mogelijk om virtueel het laatste stukje van een Tour du France etappe te fietsen. Voor iedereen is er een passende hometrainer waarop je kan trainen wat je wil. Wil je vet verbranden? Wil je meer conditie? Of wil je herstellen van een inspanning? Met een hometrainer is het allemaal mogelijk.

Bewezen

De hometrainer heeft zich bewezen. Fysiotherapeuten en cardiologen gebruiken hometrainers in hun praktijk of in het ziekenhuis. Marathonschaatsers zetten hometrainers in om te herstellen van een lange schaatstocht. Overal worden hometrainers ingezet, en dit al vele jaren. Frappant is dat trainen op een hometrainer blessurevrij is. Als je dat vergelijkt met hardlopen is trainen op een hometrainer gezonder. Het lichaam krijgt op een hometrainer dan ook geen schokken; dus precies het tegenovergestelde als bij hardlopen of joggen. Het is een bewezen instrument om te bereiken wat je wil bereiken.

Thuis trainen

Thuis trainen heeft veel voordelen. Je hoeft niet over straat, je hebt geen maandelijkse lasten van een abonnement, en niets te maken met openingstijden van een sportcentrum. Heel eenvoudig bestel je bij Fitwinkel.be waarop je wil trainen, en natuurlijk is dat een hometrainer, het wordt thuis bezorgd en je kunt aan de slag wanneer je wil. De trainingen zijn eenvoudig, het verlangt geen begeleiding door een instructeur. Veel hometrainers zijn goed uitgerust met een hartslagmeter of calorieteller wat goede hulpmiddelen zijn om de trainingsresultaten in de gaten te houden. Omdat het je eigen persoonlijke trainingstoestel is hoef je het niet voortdurend opnieuw in te stellen. Mits natuurlijk huisgenoten zo slim zijn om ook op de hometrainer hun training te doen. Thuis trainen heeft in feite alleen maar voordelen.

Fitwinkel.be

Nu komt het moeilijkste; welke hometrainer heeft de voorkeur? Feit is, man vrouw, jong oud, het maakt niet uit, de hometrainer is er voor iedereen. Maar wat wil je? Intensief trainen met een airbike waarbij de armen meebewegen? Of ook intensief; spinnen op muziek? Of meer trainen op duur, dus niet kort en intensief maar rustig een lange tijd? En dan gelijk een handige opvouwbare, of juist die hele luxe met alles erop en eraan? Hometrainers zijn er echt in alle soorten en maten met maar één overeenkomst; allen zijn van goede kwaliteit en gaan met een minimum aan onderhoud jarenlang mee. Stuk voor stuk zijn ze goed voor vele jaren trainingsplezier. En zo is het op termijn nog voordeliger als het fitnesscentrum bezoeken ook.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Proudly powered by WordPress | Foresight theme designed by thingsym