Spinning met een spinbike

spinningbike

Afgezien van boksen en gewichtheffen, is spinbiken op een spinfiets een van de meest opwindende en endorfine-pompende oefeningen die je ooit in een sportschool kunt doen. Deze oefening wordt beschouwd als een van de meest uitdagende trainingen en is zo populair geworden dat een overgrote meerderheid van de atleten in de rij in de sportscholen staat om zich in te schrijven voor spinninglessen. Spin, ontstaan ​​in de jaren 90 in New York, is een populaire sport waarbij gebruik wordt gemaakt van een hometrainer met verschillende instellingen en weerstandsniveaus om je snelheid en uithoudingsvermogen uit te dagen. Deze spinningoefening wordt beschouwd als de beste figuurvriendelijke training die je helpt je ​​spieren op te bouwen en uw cardio-capaciteit te vergroten. Bovendien hebben mensen op dieet zich gerealiseerd dat deze oefening veilig en snel gewichtsverlies bevordert, omdat het je helpt om 400 tot 1200 calorieën te verbranden, afhankelijk van je leeftijd, fitnessniveau, duur van de training en geslacht.

Alles wat je moet weten over spinfietsen

Als je een nieuwkomer bent aan deze kant van de sportschool, zal het duidelijk intimiderend lijken, vooral als je geen fietser bent. Je hoeft echter geen professional te zijn om van de voordelen te profiteren. Dus, om het eens te proberen, hier is alles wat je moet weten over spinfietsen.

 1. Ze hebben vele functies
  Er zijn verschillende soorten spinfietsen op de markt. Er zijn basismodellen die minder functies bieden, zoals pedalen, zadel en stuur, en er zijn premiummodellen die extra functies bieden, zoals beeldschermen en hartslagmeters.

Als je op zoek bent naar een goedkope spinfiets, dan is een basismodel prima. Aan de andere kant, als je budget grenzeloos is, is een high-end spin-bike de beste keuze, omdat deze extra functies biedt die je op de hoogte stellen van uw fitnessniveau, afgelegde afstand en hoeveelheid verbrande calorieën. Een ander kenmerk dat echt het verschil maakt tussen een basis- en een premium-spinfiets, is het vliegwiel. Dit is eigenlijk het item dat het momentum geeft om je spieren te gebruiken tijdens spinoefeningen. Volgens de meeste experts voegen spinfietsen met zwaardere vliegwielen een uitdaging toe aan je trainingen in vergelijking met lichtere.

 1. Ze passen bij elke gelegenheid
  Iedereen heeft zijn of haar persoonlijke voorkeur als het om spinbiking gaat. Sommige mensen hebben het misschien nodig voor lichte trainingen om het gewicht te verminderen en de lichaamsvorm te behouden. Aan de andere kant zijn er de professionele atleten die de spinfiets misschien nodig hebben om zware oefeningen uit te voeren om hun spieren te versterken en cardio te vergroten. Dus of het nu voor dagelijks gebruik of incidenteel gebruik is, er zijn altijd modellen die altijd bij de gelegenheid passen om te voorkomen dat je te veel uitgeeft aan wat je echt niet nodig hebt.
 2. Investeer in de juiste gear
  Hoewel een spinfiets een hometrainer voor binnen is, is investeren in de juiste versnelling een absolute noodzaak, omdat je hierdoor met minder of geen storing kunt trainen. Investeren in goede sportbeha’s en gewatteerde korte broeken zal echt nuttig lijken, aangezien de oefening inhoudt dat je op een zadel zit en op en neer springt tijdens het ronddraaien. Andere versnellingen waarin je mogelijk zou kunnen investeren, zijn trainingsschoenen met uitsteeksels op de zool waar je aan de pedalen kunt bevestigen. Met dergelijke schoenen hoef je alleen maar in de schoenplaatjes te klikken en de fiets te laten draaien.
 3. Type weerstand
  De meeste spinfietsen bieden gebruikers de mogelijkheid om hun eigen weerstandsniveaus te kiezen bij het uitvoeren van trainingen. Deze optie is van groot voordeel omdat nieuwe gebruikers in staat zijn om het spanningsniveau geleidelijk te verhogen naarmate ze verder gaan met zwaardere, uitdagende trainingen. Spinfietsen voor binnenshuis hebben meestal twee manieren om de weerstand aan te passen door middel van riemaandrijvingen of magnetische remmen.

Riemaandrijvingen: De eerste zijn riemaandrijvingen die erg populair zijn in de meeste basismodellen. Hier is een riem of een ketting verbonden met de pedalen en de crank om het vliegwiel stijf te maken en je te dwingen meer druk uit te oefenen tijdens het draaien.

Magnetische remmen: dit type remsysteem wordt meestal aangetroffen in die hoogwaardige spinfietsen. Het bestaat uit een reeks magneten die zijn ontworpen om dichter bij het vliegwiel te komen om weerstand te bieden. Naarmate de magneten dichterbij komen, wordt het vliegwiel uitdagender om te trappen. Deze modellen bieden een verscheidenheid aan spinniveaus, zoals bergopwaarts, en gaan lang mee omdat er geen riemen zijn die wrijving tussen bewegende delen veroorzaken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Proudly powered by WordPress | Foresight theme designed by thingsym