Altijd blijven trainen met deze loopband!

loopband

Ik heb een loopband besteld bij Fitwinkel.be, want vanwege Corona kan ik de komende tijd niet meer terecht bij mijn oude vertrouwde sportschool. Verder woon ik in een druk gedeelte van de stad en kan ik in de buurt eigenlijk nergens echt goed buiten hardlopen, dus de keuze voor een loopband was snel gemaakt! Ik ben voor de VirtuFit Elite TR-500i loopband gegaan omdat deze qua specificaties voldoet aan mijn wensen en daarnaast zag ik ook dat hij goede reviews heeft! Ik sluit me absoluut aan bij deze positieve reviews, want deze loopband is echt heel fijn. De kwaliteit is enorm goed en stevig en daardoor geschikt voor intensief gebruik. Aangezien ik van plan ben om volgend jaar een marathon te lopen, moet ik ook serieus gaan beginnen met trainen en dan is deze VirtuFit loopband dus echt ideaal. De loopband waarschuwt je zelfs als het tijd wordt om de band in te smeren met smeerolie en deze smeerolie zit gewoon meegeleverd bij je bestelling.

Veel trainingsprogramma’s

Op deze VirtuFit Elite TR-500i loopband kun je kiezen uit dertig programma’s, dus je kunt flink afwisselen. Tussen deze dertig programma’s zitten 24 voorgeprogrammeerde trainingen, drie gebruikersprogramma’s en twee hartslag-gestuurde trainingen. Bij die laatste draag je een (draadloze) borstband, maar je kunt ook je handen op de speciale handsensoren houden om je hartslag te meten. De hartslag-gestuurde trainingen gebruik ik persoonlijk om mijn conditie te trainen en ik vind het erg fijn dat ik dit nu ook gewoon thuis kan doen! Verder kun je bijvoorbeeld programma’s met intervaltrainingen of lange duurloop-trainingen doen met deze geweldige loopband, dus er is echt voor ieder wat wils. De snelheid en hellingshoek verandert automatisch mee met het programma dat je kiest, maar je kunt dit ook handmatig aanpassen met de handige sneltoetsen op het display, zodat je op je eigen tempo kunt trainen. De snelheid kun je instellen van 0,08 tot 20 km per uur en de hellingshoek is in te stellen van 0% tot 15%. Aangezien ik een aantal kilo’s wil afvallen, komt het vetmeting-programma op de VirtuFit loopband ook goed uit. Je vult bij dit programma je geslacht, lengte, gewicht en leeftijd in en vervolgens verschijnt er op het scherm je BMI-waarde. Vervolgens kun je doelgericht gaan trainen om deze BMI-waarde en je vetpercentage omlaag te brengen.

Loopband met een krachtige motor

Naast de uitgebreide functionaliteiten beschikt deze mooie loopband ook over een geruisloze 3.0 pk motor die een maximale prestatie van 6.0 pk geeft. Dit betekent dat je vrijwel geluidloos gebruik kunt maken van de loopband! Als je dus bijvoorbeeld in een gehorig huis woont en je je huisgenoten en/of buren zo min mogelijk wilt storen, dan is deze VirtuFit loopband echt ideaal. Verder ben ik ook enorm blij met het extra brede loopvlak van 140 x 51 cm, want hier kan ik gewoon zorgeloos op rennen, zonder dat ik per ongeluk een misstap maak en op de grond beland. Er zit een speciale schokdemping onder het loopvlak, dus hardlopen is onder alle omstandigheden heel fijn en comfortabel op deze loopband!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Proudly powered by WordPress | Foresight theme designed by thingsym